Søndag d. 6.februar 2005

 Vi kørte med Ove og Birthe rundt i området Bramminge + Gørding for at finde ud af lidt "slægtshistorie"

Billedet af deres oldemors (Grethes mormor) hjem, havde vi lånt af Hanse.

Frederik Junckers forældre boede i et ledvogterhus (ved Gørding), som vi ikke fandt.

Vi fandt, det sted ved Bramminge, hvor Marie Junckers bror har været ledvogter:

 

Huset var bygget om, men Ove fik adressen på den tidligere ejer, som bor i Bramminge. De fortalte, at der havde boet "en Sørensen", og på det tidspunkt havde der været et led ved huset. De var sikker på, at billedet, vi havde med, ikke var et ledvogterhus, da de ikke havde stråtage, for stråtage kunne ikke holde til rystelser fra jernbanen! De opgav adressen på en dame(80 år), som de mente kunne fortælle noget mere, men hende kunne vi ikke træffe.

Der er åbenbart 2 forskellige former for ledvogter. Frederik Junckers forældre var ledvogter ved jernbanen, så de boede ikke i hus med stråtage, Marie Junckers bror passede led på en mark (i følge Jørgen, som har tjent hos Marie på gården i Sadderup i over 40 år).

Derefter var vi inde på kirkegården i Gørding, og her fandt vi den ene af deres farbrors grav. Hans efternavn staves Junker, så jeg regnede med, at det er ved Frederik Juncker, der er skrevet forkert i kirkebogen, for "Bedste" havde fortalt, der engang var sket en fejl - en skrivefejl! Senere fik jeg noget andet at vide - Klik her!.

Lørdag d. 6.august 2005 blev der holdt fætre/kusiner fest - Klik her 

 

Fætre og kusine sammenkomst d. 12.maj 2012 - klik her

Igen på tur efter ledvogterhuset i 2010 - klik her

Tur for at se hvor Fredes familie har boet - klik her