Til Toscana forsiden - klik her

Turen til Rom d. 23.okt. 2014.

Tidligt morgenvækning - for nogle - og afgang fra hotellet kl. 7.

 

Kort pause inden Rom.

 

 

 

Vor lokale danske guide var kar til at stige på bussen, og hun fortalte meget, mens vi kørte rundt i Rom, som er bygget over 7 høje. Roms stifter Romulus byggede på højen, som senere kaldes Platinhøjen.

     

Se Colosseum

2 "dansker" venter på hver deres bus! Hun havde fortalt, at man kan aldrig sige, hvor lang tid det tager at køre fra et sted til et andet sted i Rom, da det fuldstændig afhænger af trafikken!

Beregnet til affald?

 

 

  

Flere steder kan man fylde drikkeflasken op. Rom får drikkevand direkte fra bjergene via akvædukter. Vi blev anbefalet at købe drikkevand, da vi kom til Italien, men Carl sagde, at vi kunne rolige spise deres friske salatbord på hotellet. Salaten var friskskyllet i deres "eget" vand, så jeg mente, at når vi rolige kunne spise det (som man ellers skal holde sig fra i mange andre lande), så må man også kunne tåle at drikke vandet fra deres vandhane, og det gjorde jeg uden at få maveproblemer.

 

Toppen af søjlen kan ses gennem glasset i bussens tag!

   

Her blev vi sat af bussen og fulgtes med lokalguiden, .....

   

til Fontana Di Trevi, som blev færdig i 1751, var under restaurering.

Jeg gik på gangbroen over fontænen,....

    

 og smed en mønt i den, som skulle betyde, at jeg kommer tilbage til Rom engang! Hvert år bliver der smidt over 2 mio. kr. som bliver indsamlet og bliver brugt til bl.a. Røde Kors.

 

Vi havde et par timer, inden vi skulle mødes med guiden igen, så der var tid til at se os omkring.

 

   

  

Jeg synes, det er imponerende, hvad de kan lave med sprøjtemaling,

   og jeg købte billedet herover!

I følge Carl er det ikke nødvendigt at tigge i Italien, men der findes "bagmænd" bagved tiggere, og man påstår endda, at nogle gør tiggere invalide, da de så regner med, at de "tjener" mere - grusomt at tænke på!

 

  

Vi mødtes igen og fik udleveret høretelefoner og gik samlet til....

 

til Den spanske Trappe.

klik på billedet og se flere fra Den spanske Trappe

Efter lokalguiden havde fortalt en del om Rom og stedet her, havde vi igen noget tid til at gå rundt.

    

Her på Caffe´ Creco samledes kunstnerne. H. C. Andersen har også været her. Cafeen, blev grundlagt 1760, er den ældste i byen.

 

Jeg var lige inde!

Meget dyr handelsgade - hvor der ingen prismærker er på tøjet!

 

Have på øverste etage?

 

Underholdning? - der var ikke mange, som tænkte over "den sorte figur" eller hvad, det skulle forestille!

 

 

Heller ingen pris, man interesserer sig vist ikke om, hvad det koster, hvis man handler her!

 

 

 

 

    Vi fik fortalt, at den italienske mand ofte bor hjemme til han fylder 30 år. Fra han blev født og indtil han flytter, bliver han "passet" af mor, som i skoletiden pakker hans skoletaske, vasker tøj, pudse hans sko, stryger hans skjorter, og det fortsætter hun med, til sønnen flytter hjemmefra! Bliver han gift og senere skilt (hvilket flere bliver i Italien, da de unge piger nu også tager en uddannelse, og de vil ikke finde sig i, at manden ikke hjælper i hjemmet), må manden finde sig et andet sted at bo, da det er kvinden, som får børnene og boligen.

 

 

 

 

Måske den mest kendte fra Rom!

   

   

 

Utroligt, men på denne ferie blev Rom "bare" en god oplevelse, da jeg syntes, vi så/oplevede så mange andre flotte ting. Jeg er dog sikker på, at man sagtens kan få mange dage til at gå i Rom, hvis man skal opleve den "rigtigt", for det er en flot og spændende by, men lige nu synes jeg ikke, det er Rom, som jeg mindes mest fra ferien. !

Mod Vertikanet  - klik her