Rundvisning i Syd Energi´s nye domicil d. 15.maj 2019.

Areal: 10682 kvm.                                        Byggesum: 250 mio. kr.                                Byggeperiode: januar 2011 - september 2013

 

Danmarks største erhvervsaktive passivhus.

 

Bygningen er forsynet med et omhyggeligt udvalg af energieffektive teknologier, herunder 10 km jordslanger til køling,

og der er monteret 1.800 m2 energiproducerende solceller.

 

     Ambitionen om at sætte nye bæredygtige standarder er lykkedes over al forventning, og SE kan derfor bryste sig af også at have et plusenergihus

 med en årlig energi produktion fra vedvarende energikilder – i dette tilfælde sol, der er større end det årlige energiforbrug.

Det cirkulære format bliver taget med ind i ankomstarealet. Karussellen, der har en diameter på 3.600 mm, er opbygget med slanke aluprofiler udført i natur anodiseret aluminium, med buet sikkerhedsglas i sidefelterne og med skjult drivenhed i sternkonstruktionen. Alt sammen med til at understrege indtrykket af lethed.

Domicilet er formet som en cirkulær bygning med 4 etager over jorden og 1 underjordisk etage og byggeriet vil være på i alt ca.11.000 m2. Hertil kommer værksted og lager på i alt ca. 3.000 m2.

 

 

I stueetagen er bl.a. salgsafdelingen.

En tur ned i kælderen.....

foto gennem ruden - her er kun adgang for få personer!

  

1. sal

    Med så tæt et hus og så store glaspartier har indeklimaet været en af de mange udfordringer. Der er lagt stor energi i at sikre så optimalt et indeklima som muligt, således at de velkendte problemer for store kontorhuse med træk, støj og dårlig luft er blevet undgået. Huset er forsynet med termoaktive dæk, der sikrer optimal tilførsel af varme og kulde alt efter årstid og behov. Derudover er der installeret 4 store ventilationsanlæg, der kan skifte op mod 90.000 m3 luft i timen. Systemet er styret af CO2-følere, som er placeret rundt i bygningen, og som er med til at sikre, at der altid er frisk luft.

Fokus på de ansattes trivsel kommer til udtryk på mange niveauer: servicestationer med kaffe og te, mindre møbelgrupper til uformelle møder, fleksibel indretning, der giver mulighed for at arbejde mere projektorienteret i grupper og relaxzoner.

 

2.sal

Her afholde ugemøde hver fredag kl. 9.

Oppe på taget er der en 1.000 kvm stor terrasse med haveanlæg og grønne planter samt udendørs møbler, hvor man kan spise eller slappe af.

 

Her har været træer - men ikke efter stormen "Bodil"!

Er der brug for at røre sig lidt i det fri kan man tage sig en 360 grader rundtur på den 194 meter lange promenade langs taget, hvorfra man kan nyde en storslået udsigt over mark og by, lufthavn og havn.

 

 

 

Farverne i maleriet er afgørende for de anvendte farver i lokalet.

 

Kantine - hvor alt der bliver solgt er "hjemmelavet".

 

Til sidst fik vi kaffe og derefter så vi.....

billeder fra byggeriet .....

bl.a. hvordan der blev brugt plastikbeholder (inden der blev fyldt op med beton) for at det skulle blive lettere.

 

 

    Tilbage i hallen er indrettet en receptions-ø, hvor et par medarbejdere tager imod inden man sluses videre ind i det store grønne glasatrium, hvorfra der er udsyn til fire etager, og hvorfra lyset fordeler sig ind i de store og små kontorlandskaber.

 

   Atriet, der strækker sig gennem hele bygningens højde og som har en diameter på 24,5 meter, hvorfra lyset strømmer ind, domineres af en fantastisk skulpturel egetræstrappe med tilhørende broer.

 

Spændende rundvisning - det meste af teksten er hentet på "nettet"!