Til Kroatien, Montenegro og Bosnien-Hercegovina oversigt - klik her

Trogir

 

 Trogir skulle vi med den lokale guide rundt i den gamle bydel...

      I dag er Trogir et meget populært turist destination, med kapacitet på op til 20.000 turister. Trogir var en af de første byer som forbød reklameskilte, neon lys, plakater osv. i den gamle bydel, Reklamerne forstyrrede atmosfæren i den gamle bydel, og da turisme industrien i dag står for mere end 50 % af kommunens indtægter, var det nok en fornuftig beslutning.

   

Den nyrenoveret Katedral St. Lawrence (13 århundred) med den utrolige smukke portal lavet af Master Radovan

Lokalguiden var født og opvokset i den gamle bydel. Han var meget stolt af "den flotte kirke" som nu er lukket! Førhen var det kun de rige, som måtte benytte hovedindgangen....

 

de fattige skulle benytte bagindgangen!

 

 

Hvis en mand skulle straffes i gamle dage blev han bundet til denne krog og de øvrige beboer kunne spytte på ham. Dommen (timerne) afhang af hvad han havde gjort.

Alle byens borgere var dagligt her for at læse hvad der skulle ske i byen. Det var utænkelig at en rig pige skulle giftes med en fattig mand, skete det at hun blev forelsket i en fattig blev pigen låst inde, det bruges i dag som kloster.

Lokalguiden tog os med hen i denne smalle gade med de gamle brosten. Her vil han aldrig tage turister med om sommeren, da det vil blive for varmt! Igen fik vi at høre, at om sommeren er byen så fyldt med turister, så man bare måtte "følge med strømmen", det samme er gældende når her kommer krydstogtskibe!

 

Da lokal guide var barn gik han i skole i denne bygning, nu er det lavet om til hotel!

 

Ingen marked på grund af regnen!

Afgang fra Trogir kl. 15.15

 

Tilbage på hotellet - dejligt med varmt kakao!

Søndag - klik her