Til siden med rejseoplevelser - klik her

Polen 1995.

I juli var vi alle 4 med S.E.S. Rejser på 8 dages bustur til Zakopane.

På vejen derned havde vi ophold + bus rundtur i Berlin. Bussen blev lavet om til sovebus, og morgenmad spiste vi  i Oswiecim - Auschwitz. Der var rundvisning i Auschwitz. Zakopane er Polens vintersportscentrum, og byen havde ca. 40.000 indbygger. Vi var på byrundtur i Zakopane, hvor vi mødte FDF orkester fra Danmark, lige da vi stod ud af bussen! Vi var inde i én af de 22 kirker, som var i den lille by Zakopane! I løbet af 3 år regnede de med, at der blev færdigbygget 3 kirker mere. Guiden sagde, så mangledes der penge til mange andre ting f.eks. til sengetøj på hospitalet, så det skulle patienterne selv have med!

Klik på de forskellige navne:  

Auschwitz         Saltminen Wieliczka         Bjergsøen Morskie Oko (havets øje)         Pieniny-bjergene -tømmerflåde        Krakow

 

Der blev handlet både i forretninger og på marked, samt rundt omkring på gaderne, hvor vi kunne købe for "ti danske kroner". Polen havde skiftet til en anden pengesystem, men de "gamle" penge kunne stadig bruges, og det kunne godt give noget forvirring i de små forretninger.

I Zakopane var der optog fra Danmark!

 

Her boede vi i Zakopane - Hotel Hutnik - ca. 5 minutters gang fra gågaden.

Der var høstakke rundt på markerne.