Tilbage til Kina - siden - klik her  

1999.

  Vi besøgte en nabokomite, som bl.a. bestemmer, hvornår folk må gifte sig og senere få ét barn, bliver de gravide med barn nr. 2 bestemmer nabokomiteen om der skal foretages abort, nægtes det af parret, kan de miste deres arbejde eller få en bøde på ca. 1 års løn!

  Det er også nabokomiteen, som hjælper folk, som f.eks. ingen penge har, og hjælper med at finde noget arbejde f.eks. som vagt ved byggepladser, vagt ved  P- pladser både til biler også P-plads til cykler! Der var lavet forskellige ting, som vi kunne købe....

og man kunne få sit navn skrevet på kinesisk.

   Vi gik i den gamle bydel. Der var stadig mange gamle "hutonger" - huse uden wc, så der var fælles "toiletter" ofte uden vand, så her lugtede det ikke særligt godt, og så var det endda vinter, da vi var i Kina! Vi fandt et dame wc, hvor der ikke var nogle personer i! Det var luksus wc med skillevægge - men kæmpe stort forskel fra hotellets!

Både i den nye og gamle bydel var der mange steder var pyntet med rødt i anledning af kinesisk nytår. De røde lamper beskytter mod den onde ånd "året", som kommer til nytår. Mange havde også plastik foran dørene for at holde på varmen.

 

   Gaden hvor vi boede. Her var kinesisk varehus på det ene hjørne og på det andet "udenlandsk" - vi handlede gerne i den kinesiske. Der var p - plads til cykler lige uden for, og for enden af gaden var der hvert aften mad salgsboder, dvs. cyklister med madvogn kom cyklende på bestemt tidspunkt og begyndte at stille op, så de kunne lave forskellige specialiteter.  Vor lokale guide syntes det var lidt dyrt - det kostede ca. 20 kr. for et måltid.

Gaden bagved hotellet. Mange steder var hutongerne rykket ned, og der blev bygget hoteller, men der var stadig en del tilbage, omkring det sted vi boede i 1999.

Der var mange cyklister, og der var travlhed hos "cykelsmedene", som stod mange steder. Det krævede ikke meget plads!

   Cyklisterne skulle passe godt på, for bilerne - og dem var der mange af - havde forkørselsret! Når det var mørkt måtte cyklisterne heller ikke køre med lys på, da det ville genere bilisterne! Fodgænger blev der heller ikke taget hensyn til, men vi lærte at gå over gaden, selv om vi syntes, det var meget skræmmende i starten. Cyklerne havde små plader/mærker på med nummer.

Vi var også i "antikgaden". Fik besked på, at hvis vi købte noget, som var antik, skulle vi endelig husk at få papir på det.

   Peking and smagte godt, men det syntes vi de fleste ting, vi fik, gjorde. Normalt bestilles der flere retter end man er personer til, så der er noget at vælge imellem - både surt og sødt. I Nord Kina sluttes der af med suppe, i det sydlige startes med suppe!

  pengepose

   Det var en 9 dages tur, men den blev forlænget til 10 dage, da det var Kinesisk nytår, men det fik vi besked på ved bestillingen. Det var helt fint, så vi havde ekstra tid til selv at gå på oplevelser. Vi gik en del rundt imellem de gamle huse, og fik købt røde papirsposer, som bruges til at give børnene penge i nytårsaften. Kineserne fejrer nytårsaften noget lignende, som vi fejrer juleaften. De gik ind i harens/kaninens år, så overalt kunne købes ting med hare/kanin på.

Tilbage - klik her