HJERTING POSTEN 

D. 20. juli 2023

Nu får Hjerting en badebro med adgang for små skib    

Første etape vil ikke tage lang tid. Der vil blive skrabet sand væk, og så vil der blive støbt beton ud til pontonen. Beton består ar naturmaterialer, så der er ingen fare for naturen. Og det omliggende sand og betonen vil hurtigt gå ud i ét, mere eller mindre.” Vi havde egentlig ikke regnet med, det skulle laves i etaper, men for at gøre brug af broen, er det en forudsætning, man kan komme tørskoet ud på den, også som kørestolsbruger eller dårligt gående, så det går vi i gang med først,” siger han.

   

Redningsstation
  I forbindelse med første etape vil der blive opsat redningsudstyr, så man hurtigt kan rende efter en redningskrans. Der kommer også en stige ned i vandet, så man kan nemt kan komme op, hvis man falder i vandet. Det vil dog ikke blive dybt her i første runde. Ved højvande vil man måske kunne stå i vand til brystkassen ude for enden af broen. Når forlængelsen kommer om et par år, vil dybgangen øges til to meter. Så vil der også kunne lægge skibe som Martha til. Det var jo også Foreningen Martha, der kom med idéen til broen,” tilføjer han.
Fladbundede både og skibe kan allerede i dag lægge til for enden af broen. Men måske skal de vente, til det bliver højvande, før de kan sejle væk igen.                  

Arbejdet skal udføres af Kentek i Tjæreborg. De la­ver broer i hele Danmark.                                                                                                                                       

Peter Petersen pointerer, at der ikke er tale om kun en bro. Det vil være en ba­debro både voksne og børn kan opholde sig på, lege på og bade fra.